Home

Nieuws 180 x bekeken

Bleker: praten over geld is nog niet onderhandelen

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker gaat niet opnieuw onderhandelen met de provincies. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) weerspreekt berichten in de media hierover. Ook is er geen extra geld beschikbaar.

Gisteren debatteerde Bleker met de Tweede Kamer over de decentralisatie van het natuurbeleid. Daarin zei hij vast te houden aan de gemaakte afspraken, ook al is het budget dat de provincies vanaf 2014 uit Den Haag ontvangen mogelijk onvoldoende om fatsoenlijk beheer te plegen.

Na afloop verklaarde de staatssecretaris tegenover de NOS dat Rijk en provincies daar ’nog even goed naar moeten kijken’. Volgens een woordvoerder van zijn departement betekent dit niet dat de onderhandelingen worden heropend. ”Aan het akkoord verandert niets”, zegt hij. ”Bleker heeft alleen gezegd opnieuw te zullen bekijken of er elders geld is.” Hij voegt daar aan toe: ”En dat is er niet.”

Volgens provinciekoepel IPO heeft Bleker verwarring gesticht; het persbericht dat ELI vandaag publiceerde, noemt de organisatie ’cryptisch’. Een woordvoerster zegt desgevraagd Blekers vermeende toezegging de onderhandelingen te zullen heropenen als ingetrokken te beschouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.