Home

Nieuws 216 x bekeken

Bleker op handelsmissie naar India

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) gaat van 7 tot 9 november naar India. Met het bezoek wil Bleker de handelsbetrekkingen verbeteren en handelsbelemmeringen wegnemen.

Bleker zal onder andere spreken over de handelsbelemmeringen voor de export van Nederlandse bloembollen naar India. Nederland export nu vrijwel geen bloembollen naar India, om fytosanitaire redenen. Dit wil de staatssecretaris vlot trekken.

Naast Bleker gaan ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en van de Wageningen UR mee naar India. Wageningen UR zal een overeenkomst tekenen over samenwerking met Indiaase kennisinstellingen.

In oktober besloot de Nederlandse overheid al om India te ondersteunen bij het opzetten van een kwekerrechtssysteem, om hiermee de veredeling van voedsel- en sierteeltgewassen naar een hoger plan te trekken. India is met zijn grote bevolking een grote potentiële handelspartner voor de Nederlandse agribusiness.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.