Home

Nieuws 273 x bekeken

Bleker niet bezorgd over mestexport naar Duitsland

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw verwacht niet dat de export van dierlijke mest naar Duitsland stil komt te liggen. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

PVV-kamerlid Richard de Mos maakt zich zorgen over de economische gevolgen voor de sector, als de export van dierlijke mest stil komt te liggen. Zeker nu mestexport een van de belangrijke sporen is om het mineralenoverschot van de Nederlandse veehouderij op te lossen.

Het afgelopen jaar was er veel onduidelijkheid over de export van dierlijke mest naar Duitsland. Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen stelden vorig jaar hogere eisen aan geïmporteerde mest door druksterilisatie verplicht te stellen. Deze eis bleek echter in strijd met de Europese regelgeving, waardoor Nederlandse dierlijke mest nu na hygiënisatie gewoon naar Duitsland mag. Duitse autoriteiten zijn echter kritisch over de Nederlandse mestexport. Ze vrezen voor dumping van illegale mest.

Bleker schrijft nu dat hij zich geen zorgen maakt over een eventueel importverbod vanuit Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.