Home

Nieuws 223 x bekeken 2 reacties

Bleker: grapje was niet denigrerend bedoeld

Den Haag - Een opmerking die staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken) eerder deze week maakte in een debat over ooievaar Freedom was 'niet denigrerend bedoeld naar het jongetje Mauro of wie dan ook'.

Dat zei Bleker zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed. In de vergadering werd de optie besproken om de als huisdier verhandelde vogel over te plaatsen naar een Duits wildpark. Bleker had gezegd dat daar geen studievisum voor nodig is. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind sprak van een 'trieste verwijzing' naar het compromis dat is gevonden voor de jonge asielzoeker Mauro.

"Een absurde situatie'', aldus Bleker, die zei dat de opmerking niet over Mauro ging. "De grap ging over het absurde debatje over een ooievaar. De grap was bedoeld om dat duidelijk te maken. Zoveel ophef hierover maken, dat gaat helemaal nergens over.''

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ik ben bang dat het hier tegenwoordig in de politiek wèl over gaat. Gevolg van een werkelijk onthutsende inhoudsloosheid, gecombineerd met een onthutsend gebrek aan algemene ontwikkeling.

  • no-profile-image

    Ze hebben het in den haag niet zo op bleker te direkt en oprecht.
    Ik mag hem wel en hoop dat ie er nog lang blijft zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.