Home

Nieuws 198 x bekeken

Bladval later door milde herfst

Wageningen - Door de zachte herfst van de laatste tijd zijn nog veel dieren en planten te zien die normaal al in winterrust zijn. Bladverkleuring en bladval zijn laat op gang gekomen.

Volgens natuurbericht.nl zijn er de afgelopen dagen bijna twintig soorten dagvlinders gezien en op verschillende plaatsen doken na de de regen van dinsdag weer gewone padden en salamanders op. De herfstprocessen in de natuur zijn ongeveer een week later dan normaal.

Paddenstoelen hebben het lastig. Door het droge voorjaar en de weinige regen van de afgelopen tijd wordt hun groei belemmerd. Kenners verwachten dan ook een matig paddenstoelenjaar.

De hoge temperaturen van de afgelopen weken zorgen ervoor dat diverse plantensoorten weer een groei-impuls krijgen en in bloei komen buiten hun normale bloeiperiode. Het fluitenkruid staat op diverse plaatsen weer uitbundig in bloei. Ook de gele lis bloeit weer. De normale bloeiperiode is van mei tot en met juli.

Bij de Vlinderstichting werden de afgelopen vijf dagen 350 waarnemingen doorgegeven, tegen vijftig waarnemingen in dezelfde periode vorig jaar. Natuurliefhebbers zagen nu achtien soorten dagvlinders.


Of registreer je om te kunnen reageren.