Home

Nieuws 341 x bekeken

Bijzonder Lachenalia in keuringszaal

Lisse – Met zijn pijpbloemen heeft Lachenalia een bijzondere uitstraling.

Het product wordt in veel gevallen vooral als kamerplant gekweekt, maar ook in de tuin kan het oorspronkelijk uit Zuid-Afrika stammende gewas hoge ogen gooien als het om presentatie gaat. De meeste soorten en cultivars bloeien aan het eind van de winter tot in het vroege voorjaar, doch Cees Breed toont deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse een soort dat laat in de herfst tot bloei komt. Dat is Lachenaliaviridiflora die zich van de soortgenoten ook onderscheidt door de azuurblauwe/groene pijpbloemen.

In de keuringszaal is het deze week overigens wat rustig als het om het aantal inzendingen gaat. In november is dat redelijk normaal omdat het aantal bloembollen en –knollen dat in deze tijd van het jaar bloeit relatief gering is en er derhalve maar ook enkele kwekers en veredelaars zijn die iets te showen hebben. De verwachting is echter dat het aantal inzendingen en producten spoedig zal toenemen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.