Home

Nieuws 196 x bekeken

Bermmonumenten meestal voor jonge mensen

Groningen - Driekwart van de bermmonumenten worden opgericht na een verkeersongeluk waarbij jonge mensen van 25 jaar of jonger betrokken zijn.

Driekwart van de bermmonumenten worden opgericht na een verkeersongeluk waarbij jonge mensen van 25 jaar of jonger betrokken zijn. Dat onderzocht Mirjma Klaassens. Zij bracht 400 monumenten in kaart, vooral langs provinciale wegen, en sprak onder meer met nabestaanden wat zo’n gedenkplaats voor betekenis heeft.

Klaassens ontdekte dat een bermmonument alleen waarde heeft als het zich echt bevindt op de plaats waar iemand is overleden. Nabestaanden zouden de plek niet zien als een locatie waar iemand is doodgegaan, maar als de plek waar iemand voor het laatst in leven is geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.