Home

Nieuws 205 x bekeken

Atsma: droogte in voorjaar goed aangepakt

Den Haag - De overheid heeft afgelopen voorjaar goed geanticipeerd op de gevolgen van de droogte, waarvan toen sprake was.

Dat heeft staatssecretaris Joop Atsma (Water) dinsdag geschreven aan de Tweede Kamer. De bewindsman heeft een bureau onderzoek laten doen naar de ingezette maatregelen. Dat concludeert dat Rijkswaterstaat, samen met de waterschappen, de economische een maatschappelijke schade wist te beperken. "De gebruikers van water hebben in het algemeen geen zware hinder ondervonden van de droogte'', aldus Atsma.

Het bureau deed wel een aantal aanbevelingen. Zo moet er meer duidelijkheid komen over welke instantie precies welke rol heeft. Ook kan de communicatie naar externen zorgvuldiger en toegankelijker voor het publiek, staat in de brief.

Atsma zegt dat al is begonnen met het doorvoeren van de aandachtspunten. "Volgend jaar bij de start van het nieuwe droogteseizoen zijn de verbeteracties uitgevoerd, waardoor de betrokken partijen nog beter zijn voorbereid op een volgende periode van droogte.''

Of registreer je om te kunnen reageren.