Home

Nieuws 185 x bekeken

Apec-landen willen heldere regels voor agrarische innovatie

Honolulu - De 21 Apec-landen willen meer openheid over en minder belemmeringen voor agrarische innovatieve technologieën.

Dat staat in de slotverklaring die de ministers van de 21 landen rond de Stille Oceaan dit weekeinde hebben vastgesteld.

De Verenigde Staten, China, Rusland, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland behoren tot de 21 Apec-landen. Ze streven economische ontwikkeling na.

De landen hebben met elkaar afgesproken dat ze hun regels op het gebied van agrarische innovatieve technologieën regelmatig tegen het licht zullen houden en dat de regels gebaseerd moeten zijn op wetenschappelijke bevindingen.

In de slotverklaring wordt ook de nadruk gelegd op goede voedselveiligheidssystemen. Die voorkomen voedselschandalen en vergroten het vertrouwen in handel en voedselproducenten, en zorgen dus voor een grotere welvaart, aldus de verklaring.

Tijdens de Apec-conferentie is door een aantal landen gesuggereerd om de wereldhandelsbesprekingen vlot te trekken, door deelakkoorden af te sluiten. De wereldhandelsbesprekingen liggen al enige tijd stil, doordat de landen het niet op alle punten eens kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.