Home

Nieuws 292 x bekeken

Albert-Jan Maat daalt op lijst van de macht

Amsterdam - Landbouwvoorman Albert-Jan Maat is gedaald op de lijst van machtige Nederlanders van de Volkskrant.

De Amsterdamse krant publiceert jaarlijks een top-200 van machtigste Nederlanders. Werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes voert de lijst aan.

Maat daalt op de Volksrant-lijst van de 34e naar de 47e plaats. Hij moet onder anderen multibestuurders Loek Hermans (40) en Hans Alders (26), SER-kroonlid en wetenschapper Louise Fresco en Rabo-topman Piet Moerland (6) voor zich laten.

Voormalig landbouwminister Cees Veerman staat op de 150e plek en boet volgens de lijst aan macht in. Veerman stond vorig jaar op de 118e plaats. Voormalig Rabo-bestuursvoorzitter Herman Wijffels staat op de 193e plaats.

De Rabobank is - net als ABN Amro - ruim vertegenwoordigd in de lijst. Namens de Rabobank staat bestuursvoorzitter Piet Moerland op de 6e plaats, oud-bestuurder Wim van den Goorbergh op de 57e plaats, bestuurder Piet van Schijndel (107), Gerlinde Silvis (126) en Bert Bruggink (159).

Of registreer je om te kunnen reageren.