Home

Nieuws 219 x bekeken

1,4 miljoen euro voor getroffen aardwarmtebedrijven

Den Haag – Aardwarmtebedrijven in de glastuinbouw die geen warmte winnen door bijvangst van olie of gas kunnen 1,4 miljoen euro ondersteuning krijgen voor benodigde aanpassingen.

Dat wordt gefinancierd uit de regeling Marktintroductie Energie-Innovatie (MEI). Dat heeft het ministerie van ELI bekendgemaakt. Maximaal kan 40 procent van de extra investering hieruit betaald worden. In totaal is 2,8 miljoen euro beschikbaar. Zeker twee bedrijven liggen stil door deze onverwachtse vondsten.

Tot de benodigde installaties zijn aangeschaft, geïnstalleerd en geïnspecteerd, kunnen de betrokken tuindersbedrijven geen aardwarmte winnen. Andere aardwarmteprojecten zullen voor minder grote investeringen staan om bijvangsten te voorkomen. Deskundigen schatten dat in op 10 tot 15 procent.

Eerder hebben het ministerie van ELI en het Productschap Tuinbouw vanuit het programma ’Kas als energiebron’ onderzoek naar de ontwikkeling van deze oplossing gefinancierd.

Of registreer je om te kunnen reageren.