Home

Nieuws 237 x bekeken

Zweedse federatie: Verdeling budget is het grote punt

Stockholm – Voor de Zweedse landbouwfederatie LRF is de verdeling van het Europese landbouwbudget de doorslaggevende factor bij de vraag of de hervormingsvoorstellen van Ciolos een kans maken.

Dat zegt LRF-voorzitter Helena Jonsson, die daarbij in ieder geval geen verslechtering van de concurrentiepositie van de Zweedse ondernemers wil aanvaarden. Daarnaast is de Zweedse bond weinig te spreken over de opbouw van nieuwe bureaucratische rompslomp bij de definiëring van ’actieve boeren’ . ”Het is beter als het subsidiestelsel zelf actieve ondernemers stimuleert en dat een passief beheer van landbouwgrond niet wordt gepremieerd. Voor braaklegging voelt Jonsson mede daarom al evenmin iets. Daar wordt de productie op zich bovendien niet groener van, stelt zij vast. De regering in Stockholm wordt door LRF opgeroepen constructief de onderhandelingen in te gaan.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.