Home

Nieuws 309 x bekeken

Zwaarste druk op tomatenprijzen Hoogstraten

Hoogstraten – De tomatenprijzen bij veiling Hoogstraten lagen het hele seizoen ruim onder het peil van 2010.

Daarmee is de prijsdruk voor dit product groter dan bij komkommer en paprika. Dat blijkt uit veilingstatistieken van veilingkoepel In-Co, waartoe Hoogstraten behoort.
In de zomermaanden kwam de gemiddelde tomatenprijs niet of nauwelijks boven de 30 cent. De prijzen bij trostomaten lagen nog iets lager dan die voor losse tomaten. Voor paprika kwam de prijs in augustus boven het peil van 2010 uit van rond de euro. De komkommerprijs trok in augustus en september naar het gemiddelde prijsniveau van 2010, maar ook hier bleven de prijzen in de zomer tussen de 15 en 20 cent gemiddeld ver onder het peil van 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.