Home

Nieuws 201 x bekeken

Zantedeschia's lang houdbaar

Lisse – Een aantal Zantedeschia-cultivars beschikt over een enorm lange houdbaarheidsperiode. In de keuringszaal bij de CNB in Lisse worden daarvan enkele zeer goede voorbeelden getoond door de Kapiteyn Groep.

Zo staat de zeer donkerpaarse Zanatedeschia ‘Captain Prado’ al sinds 26 augustus op de vaas in de zaal te pronken en lijkt het er alleszins op dat het product ook deze week nog glansrijk zal doorbrengen.

Datzelfde geldt voor onder andere ook de oud rode Z. ‘Captain Trinity’. Beide cultivars kregen een maand geleden een waardering van 9,4 van de keuringscommissie van de KAVB en doen die hoge waardering alle eer aan

Van Zantedeschia, ook wel Aaronskelk en Calla genoemd, zijn acht basissoorten bekend maar intussen ook vele tientallen cultivars. In de tuin en op de pot zijn ze goed voor een zeer lange bloeiperiode, doch intussen blijkt dat er veel cultivars zijn die het op de vaas (als snijbloem dus) ook heel lang volhouden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.