Home

Nieuws 355 x bekeken

Zantedeschia ook op de vaas goed houdbaar

Lisse – Is Zantedeschia op pot een plant waaraan de consument wekenlang plezier kan beleven; ook op de vaas is de houdbaarheid goed. Dat wordt deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse onderstreept door enkele inzendingen die al een week oud zijn en er nog fris bij staan. Met daaronder de Zantedeschia ‘Captain Safari’ van de Kapiteyn groep.

De Kapiteyn groep showt ook de donker paarse Z. ‘Captain Maori’ en onder andere de diep gele Z. ‘Captain Aquila’. Daarnaast toont Clemens goede kwaliteit van de donkere, zandkleurige, Z. ‘Hot Spot’ en de gele Z. ‘Florex Gold’ en G. Geerlings onder andere de witte Z. ‘Chrystal Blush’ en de purperen Z. ‘Garnet Glow’.

Deze week is er ook een flink aantal inzendingen Nerine in de keuringszaal te bewonderen. Zoals de kleinbloemige roze Nerine flexuosa en de witte N. flexuosa alba van René Zijerveld en een mooi exemplaar van Nerine bowdenii op pot van Th. J. de Groot.

Het meest indrukwekkend is echter de inzending met overwegend zaailingen van de Maatschap Veredeling Nerine (NVM). Die toont onder andere nieuwe cultivars in het kleursegment cerise. Een kleur waar de handel bovenop is gedoken. “Ze trekken ze bijna uit je handen,” aldus Kees de Jong van NVM, die met gepaste trots wijst naar perfecte kwaliteit van onder andere Nerine ‘Tomoko’, waarvoor op de veiling 50 cent of meer per steel wordt betaald, alsmede naar de nieuwe zaailingen in de kleursegmenten roze, wit en bicolor. En stuk voor stuk producten die een heel lange houdbaarheid hebben.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.