Home

Nieuws 222 x bekeken

ZON wil niet meer praten over bundeling in APO’s

Venlo – Afzetorganisatie ZON uit Venlo wil niet langer praten over bundeling in een associatie voor producentenorganisaties (APO).

Dat is een gepasseerd station, aldus Jan Jansen, interim-directeur van ZON. Hij zei dat op de bijeenkomst van Businessclub Fresh Park Venlo. Volgens AGF.nl wil ZON geen APO meer, maar staat het wel open voor bundeling. ”Er heerst wel een beeld in de markt dat ZON niet wil bundelen, maar daar is geen sprake van. ZON wil alleen geen APO meer, dat heeft de ervaring ons geleerd. Iedereen heeft het over vertrouwen, maar ik hoor alleen maar wantrouwen.”ZON is via Kompany wel verbonden aan een associatie voor telersorganisaties.

Jan Zegwaard, voorzitter van stichting versterking afzetpositie producenten (STAP), sprak zich op de bijeenkomst uit voor verwerking van overschotten op de markt. De markt moet af van de situatie dat sommige partijen drie keer worden verhandeld en zo tot prijsdruk leiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.