Home

Nieuws 170 x bekeken

Westfleisch zet korting op vleesprijs voorlopig nog door

Münster - Westfleisch gaat voorlopig door met de toepassing van een korting van 2 cent per kilo geslacht gewicht.

Het slachterijconcern meent dat de AutoFom-afrekeningen volgens de begin deze maand in werking getreden formule nog steeds te hoog uitpakken, zo meldt TopAgrar. De korting wordt gehandhaafd tot duidelijk is hoe het kan dat aan het merendeel van de geleverde varkens 0,99 indexpunten wordt toegekend. Mogelijk is sprake van een defect aan de apparatuur, zo maakte het bedrijf eerder per brief al duidelijk aan de leveranciers. De korting geldt sinds vorige week. Het geld wordt op een aparte rekening tot nader order beheerd.

Vion en Tönnies volgen het voorbeeld van Westfleisch niet, hoewel ze soortgelijke problemen zouden ervaren. Varkenshoudersorganisatie ISN is los daarvan allerminst blij met de maatregel.

Of registreer je om te kunnen reageren.