Home

Nieuws 281 x bekeken

Warm weer vertraagt aanplant Spaanse aardbeien

Huelva – Het aanhoudende warme herfstweer zorgt voor veel vertraging bij de aanplant van aardbeien in Zuid-Spanje.

In de belangrijkste Spaanse regio komen de temperaturen nog ver boven de 30 graden uit. Een situatie die uiterst ongunstig is voor het aanplanten van aardbeien. Volgens Rafael Domínguez Guillén, manager van de belangrijkste producenten- en exportorganisatie Freshuelva, dreigt het warme weer de plant- en oogstdatum ernstig te vertragen.

In Spaanse media noemt hij het aanplanten van aardbeien onder deze omstandigheden risicovol. Maar met het uitstellen van planten, komt ook de oogstdatum in gevaar, waardoor de Spaanse aardbeientelers in de regio de hogere opbrengsten bij de aanvang van het nieuwe seizoen dreigen mis te lopen.

De Spaanse aardbeientelers kijken overigens terug op een goed seizoen, de productie lag aanzienlijk lager dan in 2009/2010, waardoor de opbrengsten hoger waren.

Of registreer je om te kunnen reageren.