Home

Nieuws 160 x bekeken

Voortvarende start uitbetaling bedrijfstoeslag

Den Haag - Dienst Regelingen (DR) start voortvarend met de uitbetaling van de bedrijfstoeslag 2011.

Vanaf 16 oktober begon het agentschap met de uitbetaling. Aan het einde van de volgende dag hadden 12.040 boeren een voorschot van 50 procent van de totale bedrijfstoeslag op de rekening staan. Het gaat om een totaalbedrag van 57,5 miljoen euro.

Zo’n 56.000 boeren hebben de bedrijfstoeslag 2011 aangevraagd. Europese regels schrijven voor dat een lidstaat een voorschot van maximaal de helft mag uitbetalen, mits alle controles zijn afgerond. Diegene die een voorschot ontvangt, krijgt de andere helft in december.

Ondernemers die vanaf 1 december de bedrijfstoeslag ontvangen, krijgen ineens het hele bedrag op de rekening. Staatssecretaris Bleker van landbouw gaf eerder aan dat voor het einde van dit jaar 79 procent van de boeren de volledige toeslag hebben ontvangen. Voor 1 mei 2012 moet dat 100 procent zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.