Home

Nieuws 174 x bekeken

Vlaamse liberalen willen snel ontpolderen

Brussel – De Vlaamse politicus Annick de Ridder, lid van het Vlaamse Parlement voor de liberale partij Open VLD, vindt dat Nederland snel moet overgaan tot ontpoldering van de Hedwigepolder.

”Nederland moet het Scheldeverdrag uitvoeren. Eurocommissaris Janez Potocnik van milieu heeft in een brief laten weten dat de alternatieve plannen van staatssecretaris Henk Bleker niet toereikend zijn. Ze zijn zelfs contraproductief. Na zes jaar wordt het tijd dat Nederland de afspraken met Vlaanderen gaat uitvoeren”, zegt De Ridder op Radio 1. Ze heeft de Vlaamse premier Kris Peeters gevraagd naar de rechter te stappen over de kwestie.

De ontpoldering van de Hedwigepolder is voor de Vlamingen van belang, terwijl de verdieping van de Westerschelde voor betere toegang naar de haven van Antwerpen al heeft plaatsgevonden. ”De ontpoldering is nodig voor de natuur en de veiligheid, uit het oogpunt van overstromingen in het Westerschelde-gebied. Daarnaast kan het zonder natuurcompensatie lastig worden om een vergunning te krijgen voor de onderhoudsbaggerwerkzaamheden voor de toegang van de Antwerpse haven.

Of registreer je om te kunnen reageren.