Home

Nieuws 164 x bekeken

Vion varkensprijs op € 1,59

Son en Breugel - Vion heeft vorige week de varkensprijs met terugwerkende kracht met twee cent extra verhoogd tot € 1,59.

De totale verhoging die Vion over vorige week heeft doorgevoerd bedraagt dus vier cent. Voor deze week houdt het grootste varkensvleesbedrijf van Nederland de prijs constant op € 1,59. Volgens directeur aanvoer Peter van Balkom besloot Vion vorige week onder druk van de concurrentie om alsnog met een hogere prijs te komen. Woensdag verhoogden de andere slachterijen met drie cent, waarop ook Vion besloot extra te verhogen.

In Duitsland ontstond vorige week een groot verschil tussen de Vereinigungspreis die met zes cent steeg en de huisprijs van enkele grote slachterijen die slechts met vier cent stegen. In Nederland verhoogde de NVV vorige week zijn notering met 6 cent. Ook de beursprijs ging vorige met 5 cent omhoog. De plus twee van Vion was daardoor, zeker achteraf bezien te mager.

Of registreer je om te kunnen reageren.