Home

Nieuws 183 x bekeken

Veldslag bij ontruiming Brits kamp

Basildon – De Britse politie is woensdagochtend met het nodige machtsvertoon begonnen met de ontruiming van een groot illegaal zigeunerkamp op Dale Farm in Essex.

Al snel na de komst van de ME begonnen de overgebleven bewoners en hun sympathisanten, meest militante activisten, de politie te bekogelen met stenen, stukken ijzer en brandbommen. Een groot stuk land bij Dale Farm is jarenlang illegaal bewoond geweest door enkele tientallen zigeunerfamilies, meest afkomstig uit Ierland. De autoriteiten besloten echter uiteindelijk het terrein te ontruimen. Nadat de bewoners enkele rechtszaken hadden verloren, is woensdag met de feitelijke ontruiming begonnen.

Veel van de oorspronkelijke bewoners, vooral gezinnen met jonge kinderen, zijn de afgelopen weken al vrijwillig vertrokken. Hun plaats is echter ingenomen door tientallen ’sympathisanten’ uit militante organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.