Home

Nieuws 282 x bekeken

Veel lelies in keuringszaal

Lisse – De keuringszaal bij de CNB in Lisse is deze week het domein waar de lelie hoogtij viert. Door een flink aantal inzenders zijn totaal ongeveer honderd cultivars aangedragen, waarmee een royale blik wordt gegund op het nieuwe(re) sortiment.Veredelaar Marklily showt prachtige cultivars, waaronder de witte Lilium ‘White Renova’. Redelijk nieuw, maar al erg succesvol op de markt. Met name de export naar Japan verloopt erg goed. De lelie heeft een strakke takopbouw, mooi slank en donkerblijvend blad en veel knoppen. De rode Lilium ‘Robina’ van dezelfde inzender staat stevig in de markt. Van dit product wordt inmiddels 100 hectare geteeld en nog zijn de bollen niet aan te slepen. Erg gevraagd dus en volgens Marklily zijn er nog betere producten in hetzelfde segment op komst.

Mak Breeding showt in de keuringszaal onder andere de grote witte bloemen van Lilium ‘Robin van Galen’, de rode L.’Bacardi’ en de zeer donkerrode, qua kleur vrijwel unieke, L. ‘Firebolt’.

Royal van Zanten toont onder andere de rode L. ‘Viviana’ en de sterke, witte L. ‘Signum’, Kwekerij De Plas toont de forse rood met witte L.’Joop’ en de witte L. ‘Nova Zembla’.

World Breeding heeft een forse inzending en showt daarin de roodwitte L.’Kordesa’, de rode L. ‘Catcher’ en de oranje L. ‘Montebello’.

Joop van Veen kwam met een prachtige uitvoering van de forse Lilium longiflorum ‘Pink Heaven’ en Dolf de Wit met de lichtroze L. ‘Willeke Alberti’.

Van Schie potlelies tenslotte showt prachtige potlelies die uit de stal van veredelaar The Originals komen. Producten als de rode L. ‘Souvenir’ en de witte/roze L. ‘Acoustic’ die al gauw twee tot drie weken bloei in de huiskamer bieden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.