Home

Nieuws 215 x bekeken

'Veel antibiotica in Duitse vleeskuikenhouderij'

Düsseldorf – In de Duitse vleeskuikenhouderij worden mogelijk nog steeds op grote schaal antibiotische groeibevorderaars ingezet.

Dat is de conclusie van een onderzoek dat in deze sector is uitgevoerd door het landbouw- milieu- en consumentenministerie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, zo bericht omroep NDR.

Het ministerie put de gegevens uit onderzoek naar in totaal 962 kuikenproductiecyclussen op 182 bedrijven gedurende de eerste zes maanden van dit jaar. In 83 procent van de productiecyclussen zijn volgens dat onderzoek antibiotica toegediend. ”Dat leidt tot de conclusie dat de pluimveehouders ondanks het verbod nog steeds antibiotische groeibevorderaars toedienen,” zo heet het volgens NDR Info in het rapport dat nog niet is gepubliceerd maar wel al deels bij deze omroep op tafel ligt.

Motief voor het onderzoek door Noordrijn-Westfalen was dat het landbouwministerie in Berlijn eerder te kennen gaf dat het antibioticaverbruik in de pluimveehouderij om redenen van de wetgeving op de bescherming van de persoonsgegevens niet kan worden nagegaan. In de rest van de vee- en varkenshouderij kan dat wel en wordt sinds dit jaar door de overheid geregistreerd waar hoeveel antibiotica in omloop zijn gebracht. Dat gebeurt per postcode.

De landbouwminister van Noordrijn-Westfalen, Johannes Remmel van Bündis 90/Die Grünen, heeft scherp geprotesteerd tegen de uitzonderingspositie voor de pluimveehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.