Home

Nieuws 782 x bekeken

VWA neemt 80 fazanten in beslag

Den Haag - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft tachtig fazanten bij een jager in Noordoost-Brabant weggehaald.

De fazanten waren niet of niet goed geringd. De fazant is beschermd en mag alleen worden gehouden als de vogel een ring om zijn poot heeft die naadloos sluit, aldus de VWA.

Van de tachtig aanwezige fazanten hadden achttien géén pootring en 62 exemplaren hadden een pootring om die niet gesloten was. De fazanten waren vermoedelijk bestemd voor de jacht, stelt de VWA. Het uitzetten van dieren in het wild en dieren uitzetten voor de jacht is verboden.

De fazanten zijn in overleg met Dienst Regelingen in beslag genomen en elders ondergebracht. De betrokken jager moet alle kosten betalen. De VWA onderzoekt de mogelijkheden om de jachtakte van de betrokken jager in te laten trekken.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.