Home

Nieuws 296 x bekeken

Turkse tulpen op Haags Malieveld

Den Haag - Kinderen van basisschool Het Startpunt uit de Haagse Schilderswijk planten 6.000 bloembollen in de vorm van een reuzentulp van 9meter lang op het Malieveld. Volgend jaar wordt in Den Haag het 400-jarig jubileum gevierd van diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

Met het planten van de tulpenbollen krijgt het jubileumjaar dankzij de lentebloeiers een kleurrijkestart. In 2012 zullen in Den Haag diverse culturele evenementen georganiseerd worden ter gelegenheid van het 400-jarig Nederlands-Turks jubileum. Zo heeft de Bibliotheek Den Haag tijdens het bloeimoment in 2012 een bijzonder literair aanbod.

De Hollandse tulp is één van de bekendste exportproducten van Nederland. Van oorsprong komt de tulp echter uit Turkije. De reuzentulp, die de scholieren planten, is een mozaïek opgebouwd uit 6.000 botanische tulpen (Tulipa turkestanica).

De botanische tulp is ook uitgeroepen tot Bloembol van het Jaar 2011. De reuzentulp op het Malieveld zal naar verwachting in april 2012 tot bloei komen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.