Home

Nieuws 297 x bekeken

Topkwaliteit siergrassen in Lisse

Lisse – In de keuringszaal bij de CNB in Lisse wordt een aantal siergrassen in topkwaliteit getoond. De producten zijn ingezonden in het kader van de speciale keuring siergrassen van de KAVB.Het aantal deelnemers was beperkt, maar wat er in de zaal werd geplaatst was van zeer goede kwaliteit.

Daan Smit toont een Carex enderianus zien en kreeg daarvoor van de jury de hoogste beoordeling met 9,65 punten. Kees van den Aardwegh toont onder andere Ficinia ‘Ice Crystal’ die 9.60 punten kreeg. Ook de zeer donkere Ophiopogon planiscapus ‘Nigrescens’ (9,40 punten) van dezelfde inzender en sierlijk de bloeiwijze van Eustachys distichophylla van Daan Smit, die voor dit product een 9 kreeg.

Alle inzendingen staan nog de gehele week in de showruimte bij CNB te midden van bloeiende bolgewassen zoals bijvoorbeeld Nerine.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.