Home

Nieuws 221 x bekeken

SIOD onderzoekt zes gevallen mensenhandel

Den Haag – De Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) onderzoekt zes gevallen waarbij uitzendbureau’s worden verdacht van mensenhandel.

Dat meldt de Stichting Naleving Arbeidsvoorwaarden Uitzendkrachten (SNCU). De SNCU heeft in totaal 70 meldingen binnengekregen van werknemers die klachten hebben over de manier waarop zij behandeld zijn door de uitzendinstanties.

De SNCU wil niet zeggen om welke regio het gaat en in welke sector de uitzendorganisaties actief zijn. De meldingen waren echter van dusdanige omvang dat de SNCU reden zag om de klachten door te spelen naar het Expertisecentrum Mensenhandel, onderdeel van de Dienst Nationale Recherche (NR).

Die heeft op zijn beurt de meldingen overgedragen aan de SIOD, dat de zaken nu in onderzoek heeft. Ook de bestuurders van de bureaus worden onder de loep genomen. Volgens SNCU-directeur Peter Loef gaat het in de betreffende gevallen om vormen van mensenhandel, waaronder langdurige werktijden, het niet betalen van overwerk en het afnemen van verblijfspapieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.