Home

Nieuws 147 x bekeken

'Prijzenslag niet over rug van de boeren'

Edinburgh – ”Britse boeren verkeren niet in een positie om de door supermarkt Tesco aangekondigde prijzenslag te subsidiëren. De boeren worstelen nu al met de hogere kosten en de recente stijging van de veeprijzen loopt letterlijk gelijk op met de hogere kosten voor voer, brandstof en andere benodigdheden.”

Dat stelt de National Beef Association, de organisatie van Britse rundveehouders. De NBA reageert daarmee op een openlijke uitnodiging van de baas van Tesco UK, Richard Brasher, ’om rond de tafel te gaan zitten om te bespreken hoe we de financiële gevolgen van lagere prijzen voor de consument kunnen delen.’

”Wij accepteren niet dat de boeren onder druk gezet worden en vragen het winkelbedrijf om het harde werk dat veel boeren moeten verzetten om Tesco van het beste vlees te voorzien te erkennen,” zegt directeur Kim Haywood van de NBA op haar beurt. ”Tesco is een miljardenbedrijf en moet zijn prijzenslag zelf opvangen zonder de toekomst van onze veestapel in gevaar te brengen. Het moet boeren een redelijk inkomen bieden zodat zij kunnen blijven investeren in hun bedrijf en ook vlees van topkwaliteit kunnen blijven leveren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.