Home

Nieuws 310 x bekeken

Pluimveesector Argentinië groeit hard

Buenos Aires – Naar verwachting zal de productie van eieren in Argentinië groeien met 16 procent in de komende vijf jaar. De vleeskuikensector groeit met 6 procent per jaar.

Dit blijkt uit nieuwe rapporten die het Landbouwbureau van de Nederlandse ambassade Buenos Aires heeft opgesteld over de Argentijnse legsector en de vleeskuikenproductie.

In 2010 werden 8.928 miljoen eieren geproduceerd. Naar schatting zal dit stijgen tot 10.350 miljoen eieren in 2015. Een derde van de groei zal zijn in consumptie-eieren, de rest in eieren voor de verwerkende industrie. De productie efficiëntie in de legsector is de afgelopen jaren ook vooruit gegaan. De voederconversie is de afgelopen twintig jaar gestegen van 2,2 naar 1,8.

De productie van vleeskuikens is ook gegroeid in Argentinië. Sinds 2003 is het aantal kippenslachtingen met 12 procent per jaar gegroeid. Naar verwachting zal de komende jaren de productie met zes procent per jaar verder groeien tot 962 miljoen vleeskuikens in 2017.

Of registreer je om te kunnen reageren.