Home

Nieuws 164 x bekeken

Op zoek naar niet geregistreerde bolgewassen

Hillegom - Het komt regelmatig voor dat de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) benaderd wordt door mensen uit het bloembollenvak die een tulp of ander bolgewas willen vernoemen.

Vaak willen deze personen direct een groot aantal bollen afnemen en er moeten dan ook grote aantallen voorhanden zijn. Vandaar dat de KAVB graag op de hoogte is van bedrijven met nog niet geregistreerde bolgewassen die beschikbaar zijn om te vernoemen. Als deze gegevens bij de vereniging bekend zijn, dan kan naar die kwekers gericht worden doorverwezen. Het bedrijfsleven kan uiteraard ook haar zaailingen opplanten voor registratie en vervolgens pas registreren en een naam geven wanneer er zich een goede commerciële gelegenheid voordoet. Dit biedt zekerheden aan de afnemer, want het is dan al duidelijk dat de desbetreffende cultivar onderscheidbaar is van het bestaande sortiment en er kan kort gedraaid worden voor wat betreft de naamgeving.

Het opgeven van de partijen kan bij de KAVB taxonomen: Johan van Scheepen, tel. 0252-536954 of Saskia Bodegom, tel. 0252-536955.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.