Home

Nieuws 222 x bekeken

Nutreco boekt meer omzet

Amsterdam - Diervoerbedrijf Nutreco heeft in het derde kwartaal bijna 15 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Nutreco boekte afgelopen kwartaal een omzet van 1,54 miljard euro, tegen 1,34 miljard euro een jaar eerder. De opbrengsten waren iets hoger dan het bedrag van 1,53 miljard euro dat analisten gemiddeld hadden voorspeld. De sterkste stijging vond plaats bij de divisies Visvoer en Mengvoer Europa.

Nutreco bevestigde de eerder afgegeven verwachting voor 2011. Daarin verwacht het bedrijf een positief bedrijfsresultaat (ebita), afgezien van buitengewone posten, van circa 230 miljoen euro. In 2010 werd een ebita van 222,5 miljoen euro geboekt. Het bedrijf dankte de omzetgroei voor een groot deel aan hogere prijzen, doordat hogere grondstofkosten aan klanten werden doorberekend. Dankzij de groei bij visvoer steeg het verkoopvolume met 3,5 procent.

De omzet van visvoer steeg in het derde kwartaal met 19 procent tot 515 miljoen euro. Dit kwam vooral door een toename van de verkopen. Nutreco boekte goede resultaten met zalmvoer uit Noorwegen en profiteerde van het herstel van de viskweekindustrie in Chili.

De omzetstijging van 20 procent van de Europese mengvoerdivisie was volledig toe te schrijven aan prijsstijgingen. De verkopen daalden hier met ruim 2 procent. Hetzelfde beeld was zichtbaar bij de Canadese diervoeractiviteiten. Daar nam de omzet met 18 procent toe, dankzij ruim 18 procent hogere prijzen. Het verkochte volume nam hier nog wel licht toe.


Of registreer je om te kunnen reageren.