Home

Nieuws 161 x bekeken

Noordrijn-Westfalen gaat scherper letten op classificering en insnijding bij varkensslachters

Düsseldorf – De overheid van Noordrijn-Westfalen intensiveert de controle op de weging, vleesclassificering en de insnijding in de slachterijen. Daarvoor een heffing van 2 cent per slachtvarken in.

Volgens topambtenaar Heinrich Bottermann van het Landesamt für Natur, Umwelt und Verbraucherschutz (LANUV) hebben de varkenshouders er veel baat bij en is de heffing snel terugverdiend. Hij zegt dat in het boerenbondsorgaan Wochenblatt Westfalen-Lippe.

”Als per slachtdier wegens foutieve insijding maar een halve kilo goed vlees te veel weggesneden wordt, kost dat de boer bij een basisprijsvan € 1,40 per kilo geslacht gewicht uiteindelijk 70 cent per varken. En dan hebben we het nog niet eens over weeg- en classificeringsfouten.”
Noordrijn-Westfalen herbergt twee van de grootste varkensverwerkers van de Bondsrepubliek, Tönnies in Rheda-Wiedenbrück en Westfleisch in Münster. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.