Home

Nieuws 196 x bekeken 2 reacties

Mulder: verdubbeling Europees innovatiebudget gunstig voor Nederland

Den Bosch – De verdubbeling van het Europese budget voor innovatie is gunstig voor Nederland.

Dat zegt Europarlementariër Jan Mulder (VVD) tijdens een bijeenkomst over het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB) in Den Bosch. ”Nederland is op veel fronten een nettobetaler in de Europese begroting. Dat geldt niet voor innovatie. Op dat punt betaalt Nederland minder dan dat ze uit het fonds haalt”, aldus Mulder.

Ciolos meldde half september dat hij het budget voor onderzoek en innovatie wil verhogen naar 4,5 miljard euro. Dat is meer dan een verdubbeling van het huidige budget van 1,9 miljard euro.

Afgelopen zomer lekten andere plannen uit, zoals de verplichte vergroening voor dertig procent van directe inkomenssteun van boeren. Mulder verwacht dat de uitgelekte plannen van Ciolos proefballonnetjes zijn, om te kijken hoe het valt. ”De commissie kan doorgaans heel goed geheimen bewaren. Niets is zeker voordat de plannen gepresenteerd zijn”, aldus Mulder.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    CIOLOS , Wil een verdubbeling voor innovatie. WIE BETAALD DAT????,Achterlijke opmerking van Mulder, dat, dat gunstig is voor holland. Zit hij zich zelf nou te bedonderen , Hoe vererger je de crisis.

  • no-profile-image

    Goed voor de Nederlandse landbouw! Vooruitstrevende bedrijven worden gestimuleerd. Dat geld kan dan mooi weggehaald worden bij de inkomenssteun uit de eerste pijler. Dat kost de EU dus niets extra. Van stilzitten en je hand ophouden is nog nooit een ondernemer beter geworden. Tot nu toe wordt het gewoon in je schoot geworpen. Laat daar maar verandering in komen!

Of registreer je om te kunnen reageren.