Home

Nieuws 185 x bekeken

Mooie leliepresentatie van Mak

Lisse – Mak Breeding showt deze week een aantal prachtige lelies in de keuringszaal bij de CNB in Lisse.

Het bedrijf neemt daarmee een voorschot op de speciale leliekeuring die volgende week maandag in dezelfde locatie door de KAVB wordt gehouden. Uit de eerste aanmeldingen blijkt dat er nogal wat cultivars van diverse inzenders zijn te verwachten.

Mak showt deze week onder andere de witte Liliumlongiflorum ‘Illusion’ (foto). Een product met volle en prachtig opstaande knoppen. Op dat laatste wordt door de veredelaars veredeld, omdat zo'n knopstand ertoe bijdraagt dat er bij het verpakken en transporteren zo weinig mogelijk kans is op knopschade.

Mak toont ook enkele fraaie exemplaren uit het Oriental sortiment, waaronder de witte Lilium ‘Valdez’, de zeer donkerrode L. ‘Firebolt’ en onder andere ook de rode L. ‘Lake Carey’ en de witte L. ‘Robin van Galen’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.