Home

Nieuws 357 x bekeken

Minder vleeskoeien in Verenigde Staten

Chicago – Het aantal vleesrunderen in Amerika is in september met 2,9 procent gedaald naar 2,391 miljoen dieren.

Het aanbod rundvleesproductie zal hierdoor de komende maanden flink dalen.

Het is de tweede maand achter elkaar dat minder vleesrunderen worden aangeboden voor de zogenaamde feedlots. Reden voor hiervoor is de aanhoudende droogte in het zuiden van het land. Het is de eerste keer sinds de droogte in de periode november 2009 tot februari 2010 dat de rundveestapel is gedaald.

Het aanbod van rundvlees zal volgens analisten de komende vier tot acht maanden. De schatting is dat de rundvleesprodcutie in 2012 25,14 billion lbs (11,4 miljard kilo) in. Dat is 5 procent minder dan in 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.