Home

Nieuws 836 x bekeken 1 reactie

'Lidl-actie Elstar is krankzinnig'

Waardenburg – Lidl verkoopt in een actie losse Elstar-appels voor 39 cent per kilo. Een handelaar noemt dat krankzinnig.

”Daar gaat nog 2 cent btw af en verpakkingskosten. Voor hoeveel is dan geleverd? Het is toch te gek dat iemand daarin mee is gegaan.” De handelaar heeft niet eerder zulke lage prijze gezien. Hij vindt dat gevaarlijk. ”Het kan de bodem onder de markt uithalen. Dirk van de Broek ziet dit ook en gaat ook scherper inkopen.”

Het is niet duidelijk om welke kwaliteit het gaat bij deze actie. Voor goede appels wordt iets meer dan 40 cent betaald, voor derde pluk zijn nog partijen op de markt die daar ruim onder liggen.
Lidl heeft de actie laten samenvallen met een grote campagne over haar groente- en fruitafdeling, die volgens GfK de beste van Nederland zou zijn. De winkelketen heeft met televisiespotjes en krantenadvertenties sterke aandacht gelegd op de directe afname van telers. Dat zou de prijs drukken en kwaliteit verbeteren, stelt de keten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Lidl is bezig het vak kapot te maken,dit gebeurt nu ook
    bij de nieuwe bolbloemcontracten.
    Het word tijd dat ze op hun maatschapelijke verantwoording
    worden gewezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.