Home

Nieuws 148 x bekeken

Lantmännen kampt met bio-ethanolprijzen en achterblijvende vraag

Stockholm – Het Zweedse agroconcern Lantmännen heeft de winst in de eerste negen maanden licht zien dalen.

Met name de bio-ethanolactiviteiten zetten met rode cijfers een domper op het resultaat, terwijl in de levensmiddelendivisie het resultaat ten opzichte van dezelfde periode in 2010 flink daalde.

Verbetering behaalde het concern in de landbouwdivisie (graan, mengvoer, mechanisatie en dienstverlening), vooral door het lopende doelmatigheidsprogramma waarmee aanzienlijke besparingen werden gerealiseerd. Dat blijkt uit toelichting van directietopman Per Olof Nyholm van de voorlopige cijfers.

Het bio-ethanolbedrijf leverde Lantmännen een verlies op van een kleine 4 miljoen euro. Volgens Nyholm is dat een gevolg van de hoge graanprijzen. In de levensmiddelendivisie (brood- en meelproducten en kuikenvlees) zakte de winst door een achterblijvende vraag. Het concernresultaat op de onderste lijn (maar voor belasting) belandde op 38 miljoen euro: 1 miljoen minder dan vorig jaar. De omzet nam wel iets toe, namelijk met ruim 30 miljoen naar ruim 1 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.