Home

Nieuws 193 x bekeken 3 reacties

LLTB relativeert cijfers over stoppende veehouders

Roermond – Het aantal bedrijven in de intensieve veehouderij in Limburg neemt af, maar niet zo desastreus als een samenwerkingsverband van zeven Midden-Limburgse gemeenten voorspelt.

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond denkt niet dat zes op de tien intensieve bedrijven in de periode tot 2013 zullen stoppen.

Het samenwerkingsverband GOML heeft op basis van de ingeleverde ontwikkelplannen beredeneerd dat 60 procent van de boeren wil stoppen.

De LLTB zegt dat er veel intensieve bedrijven zijn, die ervoor kiezen om het bedrijf te beëindigen. ”Maar wij denken dat het gaat om 35 tot 40 procent van de bedrijven – en dat is meer dan landelijk”, aldus Herman Mertens van de LLTB.

Reden voor de beëindiging van het bedrijf is gelegen in de nieuwe welzijnsregels en de regels op het gebied van de ammoniakuitstoot, die in 2013 van kracht worden. ”Dan speelt een heel scala van argumenten, waardoor ondernemers besluiten om niet meer te investeren. Een daarvan is het ontbreken van een opvolger, een andere de slechte markt van dit moment.”

De LLTB zegt dat in de statistieken van de GOML alleen de middelgrote en kleine bedrijven zijn meegerekend. Grotere bedrijven vallen onder andere regels, waardoor ze buiten deze statistiek vallen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wat een discussie . 30 nee 60 % stopt voor 2013 . De overgebleven boeren gaan na 2013 .Wanneer worden we in HOLLAND wakker. Over al in de wereld krijgt men het door. De nieuwe wereld macht hebbers zijn niet de landen maar .!!! MULTINATIONALS ,BANKEN,
  Boerenbedrog organisaties Z.L.T.O. ./L.T.O. allemaal een doel
  macht voor hun MULTINATIONALS. BONUSSEN. voor hun bazen. Boer en burger zullen als ze niet in opstand komen, HARDER en HARDER . LANGER en LANGER voor MINDER en MINDER geld werken. Beetje meer natuur, wat meer koetjes in de wei. kipjes in de ren. men bedenkt wat. Het schip vaart door met als eind resultaat dat Boeren,Burgers ,natuurliefhebbers,En landen aan het infuus liggen van de nieuwe macht hebbers
  MULTINATIONALS,,,MULTINATIONALS

 • no-profile-image

  Zo is het Hamstra,het begint bij de boeren,de rest volgt.Die Multinationals helpen de Economische Democratie naar de kloten.Het grote geld regeert.Ze belazeren de hele kluit en "TOP"managers lopen met het grote geld vandoor!De politiek trapt er graag weer in.Alle boeren als makke schapen de slachtbank in.En de Rabo slogan ,Ruimt Alle Boeren Op,Een wereldspeler die zich zelf blijft??

 • no-profile-image

  Hamstra, nu ik er goed over na denkt
  je hebt gelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  we moeten wat gaan doen

Of registreer je om te kunnen reageren.