Home

Nieuws 162 x bekeken

Koreaanse rundvleesimport uit VS dijt sterk uit

Seoul – Zuid-Korea importeert momenteel zesmaal zoveel Amerikaans rundvlees als vier jaar geleden.

Dat meldt de Korean Herald. In 2010 importeerden de Zuid-Koreanen bijna 85.000 ton uit de VS. In dezelfde periode is de totale vleesimport vanuit de VS, dus inclusief varkensvlees en kip, met bijna 80 procent gegroeid naar 215.000 ton.

Aangezien de rundvleesimport dit jaar in augustus al bijna 77.000 ton beliep zit het erin dat er ook in 2011 weer toename in de boeken komt. Men verwacht verdere groei zodra het vrijhandelsakkoord tussen de VS en Zuid-Korea in werking treedt.

Politici in Zuid-Korea roepen op tot systematische ondersteuning van de eigen veehouderij, die zwaar getroffen is door de uitbraak van MKZ eerder dit jaar en de gestegen voederprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.