Home

Nieuws 265 x bekeken laatste update:20 jun 2014

Jonge Landbouwers-regeling vandaag geopend

Utrecht – Maandag gaat de Jonge Landbouwers regeling 2011 van start.

De subsidie is voor ondernemers jonger dan 40 jaar en die minder dan drie jaar geleden een bedrijf hebben overgenomen of zijn gestart.

Nieuw dit jaar is dat de aanvrager een offerte van een geplande aankoop of opdracht moet meesturen. Per investering moet de gespecificeerde offerte meegestuurd worden waaruit de subsidiabele kosten blijken.

De subsidiabele kosten zijn maximaal 100.000 euro met een minimum van 20.000 euro. De maximale subsidie is 25 procent van de subsidiabele kosten. Jonge boeren kunnen dus minimaal 5.000 euro en maximaal 25.000 euro subsidie ontvangen.
Aanvragen kan via ’Mijn dossier’ van het DR-Loket mijn.rvo.nl.

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) roept alle jonge boeren en tuinders op die van plan zijn om de regeling aan te vragen even een kijkje te nemen op www.bedrijfsovernameportal.nl. Hier staat meer informatie over de regeling voor 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.