Home

Nieuws 167 x bekeken

Initiatiefwet tegen landbouwgrondverlies in Berlijn

Berlijn - Het Bauernverband (DBV) zet zijn niet aflatende strijd tegen de opoffering van landbouwgrond aan bebouwing en wegenaanleg voort met de opstelling van een initiatiefwetsvoorstel.

Dit voorstel is maandag door DBV-voorzitter Gerd Sonnleitner en vice-voorzitter Norbert Schindler in de Bondsdag overhandigd aan de fractieleiders van de regeringscoalitiepartijen Volker Kauder (CDU/CSU) en Rainer Brüderle (FDP). Met een nieuwe specifieke wet tegen de ’Landfrass’ kan het probleem volgens het DBV beter worden tegengegaan dan met de huidige verbrokkelde wetgeving op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu. Het probleem is hoe dan ook groot genoeg voor een aparte wet, vindt de boerenfederatie.

Elke seconde gaan in Duitsland gemiddeld 11 vierkante meter landbouwgrond verloren door nieuwe infrastructurele voorzieningen. Gerekend sinds 1992 tot vandaag komt dat neer op bij elkaar 844.337 hectare, zo blijkt uit de gegevens die het DBV hierover lopend online actualiseert.

Of registreer je om te kunnen reageren.