Home

Nieuws 175 x bekeken 1 reactie

’Iets meer uitgeven aan voedsel is grote stap voorwaarts voor boer’

Den Bosch – Als burgers 0,5 procent meer van hun inkomen uitgeven aan voedsel, kunnen boeren en tuinders een hele stap voorwaarts maken.

Dat zegt Tweede Kamerlid Rik Grashoff van Groenlinks tijdens een debat over het Europese landbouwbeleid in Den Bosch. ”Ondanks de miljardensubsidie die naar de landbouw gaat, gaat het niet goed met de boeren en tuinders. Daar moeten we iets aan doen”, aldus kamerlid Rik Grashoff van Groenlinks. Hij vindt dat er veel meer aandacht moet komen voor het inkomen van de boer en tuinder.

Grashoff vindt, net als CDA-kamerlid Ger Koopmans dat er meer aandacht moet komen voor de marktmacht van de primaire producenten. Europarlementariër Jan Mulder (VVD) vindt dat je vooral door herkenbaarheid van producten de positie van de Europese boer moet versterken. ”De Europese productie-eisen zijn veel hoger dan die buiten Europa. Maar hiervan is in het supermarktschap weinig te zien. Dit moet zichtbaarder worden voor de consument, zodat deze kan kiezen voor product dat onder hoogwaardige omstandigheden is geproduceerd.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Die 0.5 % meer uitgave aan Voesel door de burger. Je wilt toch niet beweren dat die bij de boeren en tuinders komen ??. Dan rest natuurlijk nog de vraag als die 0.5 % nodig is voor de duurdere producten wat is dan het voordeel voor de boer en tuinder ??
    Zijn die europarlementariers en kamerleden nog wel bezig met de belangen van de Nederlandse boer en tuinder??

Of registreer je om te kunnen reageren.