Home

Nieuws 199 x bekeken

Ieren verwerpen flat-rate en vergroening

Dublin – De Irish Farmers Union 'verwerpt fel' de Ciolos-voorstellen voor een flat-rate en vergroening van de landbouwsteun.

‘’Die plannen zullen ernstige gevolgen hebben voor de primaire producenten die de belangrijkste krachten achter onze landbouwsector zijn. Ciolos schept een ernstig conflict tussen onze ambitie om de productie op te voeren en wat hij wil met het GLB na 2013,’’ aldus voorzitter John Bryan die de publicatie van de plannen in Brussel volgde.

Bryan eist dat minister van landbouw Simon Coveney zich verzet tegen de voorstellen van de Commissie ‘omdat die de levensvatbaarheid van de boerengezinnen en het potentieel van de sector ondermijnen.’ De voorstellen moeten dan ook als ‘wake-up-call’ voor de minister dienen. ‘’Gezien het belang van onze agri-food sector moet de regering zichzelf de komende twaalf maanden in het middelpunt van de onderhandelingen plaatsen om te verzekeren dat er een uitkomst uit de bus komt die actieve boeren ondersteunt, het model van de familieboerderij behoudt en de agrarische productie maximaliseert.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.