Home

Nieuws 395 x bekeken

Honden gered van slacht in China

Zigong – Dierenrechtenactivisten in China hebben een succesje geboekt in hun strijd tegen de consumptie van hondenvlees. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

In het weekeinde blokkeerden circa 200 activisten een transport van drie voertuigen, die waren afgeladen met ongeveer 1000 honden, dat onderweg was naar het slachthuis. Dat gebeurde in Zigong, een stad met ongeveer 3 miljoen inwoners in het zuidoosten van China.

De patstelling eindigde nadat de actievoerders 80.000 yuan (ruim 9000 euro) hadden betaald aan de eigenaar van de honden. Die zullen de rest van hun leven als huisdier doorbrengen.

Met de toenemende welvaart in China ontstaat er meer aandacht voor het welzijn van dieren. Honden en katten worden steeds vaker gehouden als huisdier, in plaats van als toekomstig ingrediënt in een gerecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.