Home

Nieuws 205 x bekeken

Herstel luxe stierenprijzen

Den Bosch – De LTO-noteringen voor luxe slachtrunderen, in de wandeling de stierenprijzen, zijn in september aanzienlijk verbeterd ten opzichte van augustus. Over de hele linie is prijsherstel en zelfs verbetering te zien. Gemiddeld over alle klassen kwam de kiloprijs uit op € 3,97. Dat is ten opzichte van augustus 17 cent meer en ten opzichte van juli 2 cent stijging.

Overigens waren de opgegeven resultaten van augustus niet marktconform, voor verschillende klassen zelfs erg laag. Het marktbeeld blijft voor de uitgesproken topcategorie rundvlees S constant, maar evolueert naarmate men meer in de buurt van U komt sterker.

De vleesveehouders die inbreng hebben in deze noteringen hebben in de lagere E- klassen en de U-klassen nogal uiteenlopende resultaten geboekt. De bandbreedte in de kiloprijzen (exclusief kosten) was bijvoorbeeld voor Eo en E- € 0,61 respectievelijk € 0,69 per kilo.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.