Home

Nieuws 327 x bekeken

Greenery verliest leeuwendeel paprika

Barendrecht – The Greenery dreigt het merendeel van het paprika-areaal te verliezen en ook in het aandeel tomaat moet de coöperatie fors inleveren.

Dat blijkt uit een berekening die agd.media heeft gedaan op basis van geschatte areaalcijfers over 2010. The Greenery verliest met het vertrek van PaprikaNL 294 hectare aan paprika, wat neerkomt op 65 procent van het totale paprika-areaal van de coöperatie.

Ook in tomaat moet The Greenery flink marktaandeel afstaan. Naar schatting 34 procent van het totale tomatenareaal. Prominent vertegenwoordigt 222 hectare.

FresQ heeft momenteel 445 hectare tomaat en krijgt daar na toevoeging van Prominent 222 hectare bij, daarmee komt de telerscoöperatie op een totaal van 667, wat neerkomt op een kleine 40 procent van het totale areaal in Nederland, dat in 2010 werd geschat op 1676.

In paprika wordt het marktaandeel van FresQ nog groter, het totaal areaal zou met toetreding van PaprikaNL toenemen tot 580 hectare, daarmee komt het marktaandeel op 41 procent te liggen. Het totale areaal paprika was in 2010 nog 1403 hectare, zo blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw (PT).

Of registreer je om te kunnen reageren.