Home

Nieuws 181 x bekeken

'Geen toekomst internetspel Horti Business Game'

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw adviseert geen derde jaargang van het internetspel Horti Business Game te organiseren.

Het PT verwacht een te lage belangstelling bij sponsoren en deelnemers aan het spel. Er is ook geen vooruitzicht op een zelfstandige voortzetting van het spel na drie jaar met publieke financiering, verwacht het PT.

Kosten voor een derde speeljaar zouden op ruim 3 ton liggen. Het PT zou daarvan een belangrijk deel financieren, maar adviseert dit budget deels te gebruiken om het spel om te zetten in een leerinstrument voor middelbaar beroepsonderwijs en bedrijfstrainingen.

Het Horti Business Game is een virtueel ondernemingsspel, waarbij groepen deelnemers samen een tuinbouwbedrijf runnen en het opnemen tegen 40 andere bedrijven in de poule. Door strategische beslissingen over teelt, arbeid of energie ontstaat een nieuwe positie op de markt. Bedrijven kunnen dus ook virtueel failliet gaan.

Volgens het PT heeft het spel in het tweede speeljaar een behoorlijk leereffect gehad.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.