Home

Nieuws 368 x bekeken

Fusie Arend-Sosef past in lijn schaalvergroting

Poeldijk – Nic.Sosef en Van der Arend Tuinbouwtechniek gaan vanaf 1 januari 2012 gezamenlijk verder. Het samengaan heeft geen personele consequenties.

De bedrijven gaan verder onder de naam Arend-Sosef. De fusie is volgens de betrokken partijen ingegeven door ’de tendens tot schaalvergroting, professionalisering en internationalisering van de tuinbouw’.

Beide bedrijven hebben in het verleden veel te lijden gehad van de tuinbouwcrisis. In 2009 moesten zowel Nic.Sosef als Van der Arend noodgedwongen tientallen medewerkers op straat zetten. De huidige fusie wordt juist gezien als een stap in de lijn van ontwikkelingen in de tuinbouw, waarbij internationalisatie en schaalvergroting de boventoon voeren.

Volgens Harm Maters, voorzitter van het platform van tuinbouwtoeleveranciers (AVAG), is er door de bedrijven goed nagedacht over beleidsfilosofie. ”Dit gezien ontwikkelingen op nationale en internationale markt, waar grootschalige projecten steeds meer onderdeel van de markt zijn.”

Volgens Maters wordt daar door de bestaande toeleveranciers goed op ingespeeld. Als voorbeeld noemt hij de op handen zijnde overname van Hortimax door De Ridder Group. Ook de recente overname van BE De Lier door de Codema Systems Group past in die ontwikkeling.

Fysiek zullen Nic.Sosef en Van der Arend nog niet direct samensmelten. Maar in de planning is wel opgenomen dat Van der Arend in de loop van 2012 naar Honselersdijk zal verhuizen. Die verhuizing staat gepland voor het tweede kwartaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.