Home

Nieuws 615 x bekeken

Fresq: met nieuwe telers verdere groei

De Lier – Afzetorganisatie Fresq laat de 78 nieuwe (Coforta-)leden toe. Als marktleider bij tomaat en paprika wil Fresq zichtbaarder opereren. Voor aubergine en komkommer wil de afzetorganisatie die positie nog versterken.

Woensdag besloot het coöperatiebestuur de leden toe te laten. Fresq wil een stevige positie op alle vier de hoofdproducten van de glasgroentenmarkt. Voor tomaat en paprika heeft het die positie al, maar bij komkommer en aubergine wil de afzetorganisatie verder groeien. Verdere uitbreiding van het assortiment is niet aan de orde, stelt directeur Jan de Boer. ”We willen specialist glasgroenten zijn. Ik sluit niet uit dat dit over tien jaar anders is.”

Door de toetreding verdubbelt het aantal leden, de omzet stijgt met ongeveer de helft. Die schaalvergroting heeft voordelen, denkt De Boer. ”Door schaalvergroting kunnen we meer energie steken in zaken als marktkennis.” Voorzitter Tom de Bruijn denkt dat Fresq het marktleiderschap ook meer moet claimen.

Het besluit de uitgetekende Cofortatelers per 1 januari lid te maken van Fresq was geen lastige. De Bruijn. ”Het principebesluit was al drie weken eerder genomen, omdat we niet eerder zo’n groot aantal aanmeldingen kregen.” Signalen over interesse van deze telers had Fresq al eerder. Telers hebben door bundelingsgesprekken meer contact, zegt De Boer.

Of registreer je om te kunnen reageren.